Direktlänk till inlägg 11 september 2012
Nu har man nyss ätit middag, det känns skönt att aptiten börjar komma tillbaka. Vad vart det till middag då? Jo, det blev nämligen baconlindad fläskfilé, kokta nypärer (nypotatis) och kantarellstuvning. MUMS! Och jo mamma, det var jag som lagade maten. Fick dock hjälp av sambon med kantarellstuvningen
Så hur gör man då? Jo, börja med att putsa fläskfilén, sedan lindar man den med 1-2 paket bacon (beror på hur tjockt lager man vill ha, samt hur lång filén är.) När den är färdiglindad, så lägg hela filén i en mediumvarm stekpanna (med smält smör!) och bryn den lite lätt. Lägg sedan filén i ett foliepaket, och kasta sedan in den i ugnen, som ska ligga runt 200 grader. Låt den ligga i ugnen mellan 35-45 minuter.
Under tiden kan man tvätta potatisen, och sätta dem på kokning när det ungefär är en kvart kvar på filén. Och när det är 5 minuter kvar på köttet, så kan man dra igång med kantarellstuvningen. Cirka 3dl kantareller, smörstekt i stekpanna, salt, peppar, ungefär 2,5dl grädde, 1dl mjölk (mjölk tillsätts om man tycker att stuvningen blir för tjock) och till sist 2msk ljus soya. KLART! Och fantastiskt gott.
Nackdelen är att mycket av smaken försvann, eftersom jag är så tät i näsan. Men sambon älskade maten.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 |
6 | 7 | 8 |
9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|